LANDGOED DE WILDHORST VOOR RUST, RUIMTE EN NATUUR

 

Landgoed de Wildhorst behoort tot de grotere parken van Noord-Brabant. De natuurrijke omgeving waarin het landgoed gelegen is, zorgt voor rust en ontspanning.

 

Voor alle gezinsleden is er op het landgoed wel iets te beleven, of dit nu de visvijver betreft, het hertenkamp, de tennisbanen of de speeltuin.

entree

Landgoed de Wildhorst ligt op ongeveer anderhalve kilometer van het dorpje Heeswijk-Dinther, aan de rand van de Heeswijkse bossen. Direct naast het landgoed vindt u de Museumboerderij. Een stevige boswandeling leidt ondermeer naar het imposante Kasteel Heeswijk, natuurtheater De Kersouwe en Beeldentuin Interart.


De dagelijkse leiding van Landgoed de Wildhorst is sinds 2004 in handen van Beheerscoöperatie de Wildhorst UA. De coöperatie is opgericht door recreanten die een perceel op het landgoed hebben afgekocht. De leden van de coöperatie hebben middels de ledenvergaderingen inspraak in het beleid. De statuten zijn gewijzigd zodat de werkelijke belangen van de eigenaren en bewoners recht worden gedaan door de manier van werken van de Beheerscoöperatie. De vertegenwoordiging in het bestuur is zo dat alle eigenaren met zowel 1 of 10 of 100 kavels gelijke zeggenschap hebben. Verder is er een correcte administratie door het bestuur en de verwerking is uitbesteed aan een erkende accountant. Dit geldt ook voor het opmaken van de jaarstukken.

Beheerscoöperatie De Wildhorst UA is ondermeer verantwoordelijk voor het beheer, het onderhoud en de vernieuwing van faciliteiten op het recreatiepark. Ook bemiddelt de Beheerscoöperatie in de korte termijn verhuur van chalets voor zowel individuele eigenaren en eigenaren van meerdere chalets.